Homepage

Dierendag in het Museum voor Communicatie: maak een 3D print van je hond

In het kader van Wereld Dierendag kunnen bezoekers van het Museum voor Communicatie op zaterdag 4 oktober een 3D print van zichzelf en je hond laten maken. De dieren en hun baasjes worden eerst gescand, waarna de scans op verzoek van de bezoekers in 3D prints worden omgezet. De activiteit is een teaser voor GO3D, de overzichtstentoonstelling over 3D printing die vanaf 4 november in het museum van start gaat.

hond in 3d

3D print van je hond
Huisdieren en hun baasjes hebben vaak een bijzondere band. Sommigen gaan op elkaar lijken, anderen hebben zelfs een eigen manier van communiceren ontwikkeld. Om welk huisdier het ook gaat, ze zijn allemaal welkom op dierendag in het Museum voor Communicatie. Op 4 oktober van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers in het voorportaal van het museum terecht voor een 3D scan van je hond of kat. Het bedrijf Face2Reality verzorgt de scan en zet deze op verzoek van de bezoeker om in een 3D print. Om de toestroom van bezoekers aan te kunnen vindt de 3D print op een later moment plaats.

De nieuwe wereld van 3D printing
Vanaf 4 november toont het Museum voor Communicatie de actuele stand van de wereld van 3D printing. Bezoekers van de tentoonstelling ‘GO3D’ zien hoe het succes van 3D printing voortkomt uit de huidige beschikbare techniek, infrastructuur en een nieuwe manier van communiceren, waarbij open source en delen centraal staan. Ook de consumentenbehoefte aan gepersonaliseerde producten en het zelf produceren van goederen zijn trends die bijdragen aan de populariteit van 3D printing. Producenten krijgen meer inzicht in de behoeften van consumenten, die op hun beurt weer meer inspraak krijgen in het product en het productieproces.

De tentoonstelling ‘GO3D’ is van 4 november 2014 tot 1 oktober 2015 te zien in het Museum voor Communicatie (Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag).

Face2Reality
Het bedrijf Face2Reality uit Kudelstaart richt zich op het maken van 3D geprinte borstbeelden van personen en huisdieren. De scan wordt door middel van fotografie in enkele seconden gemaakt. Meer informatie rondom het maken van de 3D-scan en 3D-print in het Museum voor Communicatie is terug te vinden op de website van Face2Reality. Bij het maken van een 3D-scan op 4 oktober ontvangt de bezoeker een vrijkaart voor het museum. Met de vrijkaart kan na 4 november 2014, zonder huisdier, de tentoonstelling GO3D in Museum voor Communicatie bezocht worden.

Over het Museum voor Communicatie
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie:

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief