Homepage

Sint Rochus: de heilige van de honden

Enkele dagen geleden,16 augustus om precies te zijn, was het de dag van de heilige Rochus. Rochus is bij ons bekend als patroonheilige tegen de pest en andere besmettelijke ziekten en als beschermer van de honden.In Nederland weet men hier niet zoveel van, maar in Bolivia wordt aan deze dag flink veel aandacht besteed. In El Alto, een stad in Bolivia, laten de inwoners hun viervoeter door pastoor Sebastian Obermaier zegenen op het feest van Sint Rochus.

heilige van de honden

Heilige Rochus de heilige van de honden

Het is een bijzondere bijeenkomst waarin baasjes en honden deelnemen aan een processie door de straten van El Alto. Daarna komt iedereen samen voor een mis. Na de mis was het tijd voor het zegenen van de meegebrachte honden.

YouTube voorvertoningsafbeelding
↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief