Homepage

Help de zwerfhonden in Thailand

Zwerfhonden zijn wereldwijd een groot probleem. Onlangs schreven we nog over de oplossing die de stad New Dehli voor de straathonden heeft gevonden. Maar als je ooit een vakantie hebt doorgebracht in Thailand, dan weet je dat het daar ook speelt.

zwerfhond Thailand

Deze zwerfhond lijdt aan schurft. Hij werd behandeld en is nu geadopteerd.

Zwerfhonden in Thailand

Het is heel normaal is om zwerfhonden op straat te zien Het wordt steeds een groter probleem. In Bangkok wonen alleen al zo’n 120.000 straathonden. Veel te veel en de organisatie Soi Dog heeft een oplossing gevonden. Maak het vakantiegangers gemakkelijk om een zwerfhond te adopteren. Op dit moment is het lastig om een hond mee te nemen in het vliegtuig, mee naar huis. Soi Dog helpt mensen om een hond mee te nemen en heeft geregeld dat een hond niet meer als ‘dure vracht’ op het vleigtuig wordt gezet, maar op een goedkope manier vervoerd wordt naar het land van bestemming.

Help de zwerfhonden

Soi Dog vraagt andere vakantiegangers om hulp. Ze kunnen Flight Volunteer worden en een hond als bagage meenemen. Dit is veel goedkoper dan de hond als vracht te transporteren.  Al vele vleigmaatschappijen werken mee aan dit intiatief. Thai Airways, Qatar, Korean Air, JAL, EVA, Lufthansa, KLM, Swiss Air en Austrian Airlines hebben hun steun toegezegd. Soi Dog regelt bovendien alle administratie..

Op onderstaande video’s zie je hoe het in zijn werk gaat.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

 

 

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief