Homepage

New Delhi heeft nieuw plan voor zwerfhonden: train ze voor de beveiliging

De stad New Delhi in India heeft een groot probleem met de zwerfhonden. Het zijn er veel te veel. De oplossing lijkt nu te zijn gevonden. De stad wil de honden inzetten voor de beveiliging.

zwerfhond

Zwerfhonden

In veel andere grote steden die te kamen hebben met een grote hoeveelheid aan zwerfhonden, zoekt men de oplossing door deze honden te laten inslapen, maar New Delhi heeft een veel sympathiekere manier om dit probleem het hoofd te bieden: zet de honden aan het werk. Inmiddels is de stad bezig om trainers te vinden die deze honden kunnen opleiden tot ‘beveiligingsbeambte’. Dit plan is niet alleen goed voor de honden, maar ook voor de veiligheid van de stad.

Niemand weet precies hoeveel zwerfhonden er in New Delhi leven. Uit een onderzoek uit 2009, schat men in dat dit er 260.000. zijn. Waarschijnlijk is dit aantal nu veel meer. De meeste honden zijn namelijk niet gesteriliseerd en hebben vermoedelijk al voor heel wat nageslacht gezorgd.

Hondentrainers

Inmiddels zijn al 40 hondentrainers gevonden en uiteindelijk dienen er 700 trainers aan de slag te gaan. een van de grote problemen met de zwerfhonden zijn de bijtincidenten en volgens de World Health Organization sterven in heel India circa 20.000 mensen aan rabies. Mogelijk zal dit probleem door het nieuwe plan van New Delhi een halt kunnen worden toegeroepen.

Bronnen: Dogster, Al Jazeera

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief