Homepage

Kleuter overleeft 11 dagen op toendra dankzij hond

In Siberië heeft een meisje van 7 jaar oud elf dagen weten te overleven in een gebied vol beren en wolven, met dank aan haar hondje. Het meisje wist te overleven doordat haar hond haar warm hield. 

meisje gered door hond

Het meisje Karina Chikitova volgde haar vader die ging jagen. Ze werd vergezeld door haar hond. Maar Karina raakte verdwaald. In een gebied waar beren en wolven wonen is dat levensgevaarlijk. Het meisje wist te overleven door bessen te eten en water uit de rivier te drinken. Maar ’s avonds zakt de temperatuur zo rond de zes graden  en werd het gemeen koud. Gelukkig hield de hond haar warm en maakte ze een bedje in het hoge gras.

Door het hoge gras in de Siberische toendra konden reddingshelikopters het meisje echter moeilijk vinden. Toen het meisje al negen dagen vermist was keerde de hond alleen terug naar huis. Waar iedereen een fatale afloop voor het meisje vreesde, leidde de hond reddingswerkers naar de plek waar het meisje zich bevond. Het meisje was gelukkig nog altijd in leven en was bovendien bij bewustzijn.

Het meisje werd ter observatie naar het ziekenhuis in Jakutsk gebracht, maar had alleen wat insectenbeten.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bronnen: The Siberian Times en HLN

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief