Homepage

Honden kennen jaloezie

Wist je dat honden net als mensen behoorlijk jaloers kunnen zijn.De komst van een baby in huis kan ertoe leiden dat honden zich anders kunnen gaan gedragen. En soms lijkt het of ze jaloers zijn op een speelgoeddiertje. Voor het eerst hebben wetenschappers jaloezie bij honden onderzocht en de resultaten zijn verrassen, zo schrijft het wetenschappelijke blad PlusOne.

Amerikaanse onderzoekers hingen camera’s op in de huizen van hondenbezitters en vroegen die hun eigen hond geen aandacht te geven. De onderzoekers zetten 36 honden en hun baasjes in. De eigenaren kregen diverse objecten mee, zoals een bewegende speelgoedhond. Zij kregen de opdracht om deze objecten net zo te behandelen als echte honden, bijvoorbeeld door tegen ze te praten of door ze te aaien. Het experiment werd herhaald met een een Halloween-lampion met gezicht. Ook daar moesten de hondenbezitters erg enthousiast tegen doen, maar in dit geval werden de honden niet jaloers. Ze bleken te begrijpen dat een Halloween-lampion een voorwerp was en geen concurrentie vormde.

Vermoedelijk kennen meer dieren jaloezie, en is het gedrag ontstaan door de competitie tussen nestgenoten om de aandacht van hun ouders of baasjes.

Bronnen: Scientas, RTL Nieuws en de Telegraaf

 

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief