Homepage

Een hond is goed voor je

Hondenbezitters op latere leeftijd zijn een stuk actiever dan niet-hondenbezitters en hebben bovendien minder psychische klachten. Vijfenzestigplussers met een hond, zijn gemiddeld 12 procent actiever dan leeftijdsgenoten die geen hond bezitten. Ook komen depressies relatief weinig voor bij oudere hondenbezitters.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van St. Andrews onder 557 Schotse ouderen van gemiddeld 79 jaar blijkt dat het hebben van een hond wel zo gezond is. Nadat alle proefpersonen zeven dagen een activiteitenmeter hadden gedragen, bleek dat de hondenbezitters net zo veel bewegen als personen die tien jaar jonger zijn. Ook bleken de hondenbezitters minder psychische klachten te hebben, depressies komen relatief weinig voor bij hondenbezitters. Daarnaast helpt een hond ook nog eens als sociale steun en voor de persoonlijke veiligheid.

Volgens onderzoeker Feng zijn er wel alternatieven voor het hebben van een hond. Een wandelclubje die via de sociale media met elkaar in contact blijven, zou net zo goed tot de voordelen van het hebben van een hond kunnen leiden. Maar om daar zeker van te zijn is aanvullend onderzoek nodig.

Bronnen: Plusonline, Nu.nl

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief