Homepage

Hoe komt het dat honden ophun baasje lijken?

In de HP de Tijd las ik een artikel waarin de vraag gesteld werd of honden op hun baasje lijken. En er is inderdaad een verklaring voor het feit dat rashonden op hun baasjes lijken en andersom natuurlijk.

Onderzoek

De Universiteit van Californië deed tien jaar geleden uitgebreid onderzoek naar deze vraag. Psycholoog Nicholas Christenfeld kwam tot een merkwaardige conclusie: rashonden lijken in veel gevallen op hun baasje, vuilnisbakkies niet.

Foto’s van honden en baasjes

De psycholoog fotografeerde 45 baasjes (met een gezichtsuitdrukking die ze zelf mochten kiezen) en 45 honden. Vervolgens vroeg hij aan een jury, ze wisten niet welk baasje bij welke hond hoort, of ze de juiste hond aan de juiste bezitter konden koppelen. En dat lukte verrassend vaak.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Verklaring

De verklaring van de onderzoeker is dat mensen hun hond onbewust kiezen op uiterlijke kenmerken. Mensen kiezen een hond die letterlijk bij hen past. Bij rashonden is bij de geboorte al bekend hoe ze eruit gaan zien, bij vuilnisbakkies is dat vaak een verrassing – die worden dan ook veel vaker op karakter uitgekozen.

Bekijk de foto’s

Via Viral Nova kun je een serie foto’s bekijken waarop honden en baasjes staan, die heel veel op elkaar lijken. Hieronder vind je al een voorproefje.

honden die lijken op baasje hond die lijkt op baasje honden die lijken op baasje

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief