Homepage

Dementerende oudere heeft baat bij hond

Mensen die leiden aan dementie hebben baat bij een hond. Hun fysieke en mentale gesteldheid verbetert, wanneer zij regelmatig met een hond activiteiten ondernemen.

Dit blijkt uit recent onderzoek door University of Maryland in de Verenigde Staten. De universiteit onderzocht wat de invloed was van honden op mensen die aan dementie lijden.

BoxerDe onderzochte ouderen leven in een zorginstelling en waren twee keer per week, gedurende 60 tot 90 minuten met een hond in de weer, zoals wandelen, borstelen, eten geven en spelen. Dit project duurde drie maanden. Het bleek dat de ouderen die dit programma volgden, in vergelijking met mensen die dit niet deden, een betere fysieke gezondheid hadden, minder depressief waren en meer deden aan lichaamsbeweging. Ook hun grove en fijne motoriek waren verbeterd. Als gevolg hiervan is het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig te blijven waardoor opname in een verpleeghuis uitgesteld kan worden. Bovendien vonden de ouderen aanqwezigheid van een hond als stimulerend en vonden de activiteiten gezellig.

Via Nursing, Dementerende heeft baat bij hond, 21 augustus 2013

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief