Homepage

Hond en meisje altijd samen

Meghan Weingarth uit het Amerikaanse Suwanee heeft een hele bijzondere band met haar hond LilyBelle. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij Meghan zou bijstaan bij haar genetische aandoening, maar intussen is de viervoeter bijgeschoold tot heuse allergie-snuffelaar.  LilyBelle zorgt ervoor dat  Meghan niets overkomt.

meisje en hond

De hond is een kruising tussen een Golden Retriever en een poedel en is bij het meisje om haar bij te staan bij de zeldzame genetische aandoening waaraan ze lijdt. Die aandoening tast het centrale zenuwstelsel aan en kan onder meer epilepsie uitlokken. Naast de genetische aandoening is Meghan allergisch aan pindanoten. Tot voor kort moesten haar ouders altijd heel nauwgezet de verpakkingen lezen van alle producten die ze in huis haalden, om te voorkomen dat Meghan een aanval zou krijgen.

De hond LilyBelle is naast gezelschapshond ook een “pindasnuiver” en ruikt in de meeste gevallen zo goed als onmiddellijk of er in een bepaald product pindanoten verwerkt zitten en geeft zo teken aan Meghan of ze iets al dan niet mag eten.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Via de Telegraaf en de Redactie

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief