Homepage

Niet elke rashond is even gezond

Je hebt er goed over nagedacht en weet één ding zeker: je wilt een hond! Je hebt voldoende tijden ruimte om de trouwe viervoeter een goed leven te bieden. Maar wat voor een hond en waar vandaan? Helaas komt het regelmatig voor dat een koper bedrogen uitkomt.

Wil je het liefst een een rashond, denk daar dan goed over na. Maar liefst 40% van de rashonden in Nederland lijdt aan erfelijke ziekten of gebreken. Deze zijn het gevolg van inteelt en het fokken op uiterlijke kenmerken. Dit geldt ook voor rashonden zonder stamboom! De erfelijke aandoeningen kunnen veel leed veroorzaken bij hond en baas. Dier&Recht heeft met de RashondenWijzer een overzicht gemaakt van de meest voorkomende erfelijke ziektes per hondenras. Op deze RashondenWijzer staat informatie over 250 erfelijke aandoeningen van de 80 meest verkochte rashonden in Nederland.

Er zijn natuurlijk goede fokkers, maar er zijn ook broodfokkers. Die denken uitsluitend aan hun eigen portemonnee. Op grote schaal verhandelen ze pups, met weinig aandacht voor welzijn en gezondheid van de dieren. Koop uw hond nooit in een opwelling op internet. Ga altijd zelf bij de fokker langs en zorg dat je de moederhond en het hele nest te zien krijgt en niet alleen die ene pup die nog te koop is.

RashondenWijzer

Bovenstaande rashondenadvertentie maakt kans op de publieksprijs van de NRC Charity Awards. Met de meeste stemmen, winnen wij gratis advertentieruimte in de krant die door maar liefst 500.000 mensen gelezen wordt. Help ons om te winnen door via deze link te stemmen. NRC verloot daarnaast een iPad2 onder de deelnemers.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief