Homepage

Oudste hond ter wereld ontdekt

In 1975 vonden Russische archeologen in een grot in het Altai gebergte in Zuid-Siberië, een fossielen hoofd van 33.000 jaar oud. Aanvankelijk dachten de wetenschappers dat het om de kop van een wolf ging. Maar onlangs heeft men ontdekt dat het om de kop van een hond gaat.

De wetenschappers ontdekten dit door DNA af te nemen van de tand uit de fossielen kop. Dit DNA is vergeleken met het DNA van 70 “moderne” honden van verschillende rassen  en met het DNA van 30 wolven en 4 coyotes. De conclusie was dat de kop van een hond moest zijn en het meeste overeenkomsten vertoonde met dat van een Tibetaanse mastiff  en een Siberische Husky. 

Via Dogster.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief