Homepage

Prachtig hondenboek: Born to run

Fotograaf Albert Lewis heeft onlangs een prachtige hondenboek uitgebracht met de honden die hebben mee gedaan aan de slopende Iditarod hondenslee race.

De Iditarod Trail Sled Dog Race is een jaarlijks terugkeerde sledehondenrace in Alaska. Het staat bekend als “The last great race”. De race start op de eerste zaterdag van maart en gaat van Anchorage naar Nome over ruim 1150 mijl (1700 km). Het record staat op circa 9 dagen. Niet alleen is de lengte een uitdaging, ook de kou (een gevoelstemperatuur van -75 C is niet vreemd) en het weer (sneeuwstormen, te veel sneeuw, te weinig sneeuw, etc) of slechte condities van de route (rivieren waar het ijs weg is, zeeijs dat afbreekt) kunnen het knap lastig maken.

In dit hondenboek worden de honden die aan deze race hebben meegedaan op een prachtige wijze in beeld gebracht, de foto’s zijn genomen in zijn eigen studio. De hond en zijn/haar verhaal wordt op een mooie wijze vertelt.

 

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief