Homepage

Hond in huis maakt kind gezonder

Een Fins onderzoek, meldt in het tijdschrift Pediatrics een tijdschrift voor kindergeneeskunde., dat kinderen die in een huis wonen met een hond of kat minder gezondheidsproblemen ondervinden. Vroegtijdig contact met honden of katten houdt kinderen dus gezonder. Honden en katten beschermen baby’s tijdens het eerste jaar van hun leven tegen verschillende ziektes. Mogelijk komt dit doordat dierlijk contact het immuunsysteem een voorsprong geeft. Dit leidt tot een betere weerstand tegen infecties. Het voorkomt besmettingen, of verlaagt de infectieduur,

De Finse onderzokers volgende bijna vierhonderd kinderen werden vanaf de zwangerschap tot éénjarige leeftijd. Ontdekt werd dat pasgeborenen die thuis blootgesteld werden aan honden minder luchtwegaandoeningen hadden. Bovendien vertroonden de zuigelingen minder infectiesymptomen, waren ze minder vatbaar voor oorinfecties en hadden ze minder vaak antibiotica nodig. Katten hebben soortgelijke beschermende voordelen, maar dan wel in mindere mate dan honden.

Honden die veel tijd buiten doorbrengen bieden extra bescherming. Onderzoekers nemen aan dat deze honden vaker blootgesteld worden aan vuil – en dus ook aan verschillende soorten bacteriën. Deze bacteriën versterken vervolgens het immuunsysteem van een baby.

Via de Telegraaf

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief