Homepage

Neem geen hond

In het jaar van haar honderdjarig bestaan komt de Hondenbescherming met een opvallende boodschap. Vandaag lanceert de Hondenbescherming namelijk de campagne ‘Neem geen hond’.

Reden voor deze ccampagne zijn de cijfers: Jaarlijks verdwijnen meer dan 12.000 honden naar het asiel omdat hun baas ze niet meer kan of wil houden. Ongewenst gedrag lijkt bij 30 tot 90% van de honden voor te komen. In onze huidige samenleving komt de hond vaak in de knel.

Voor de kinderen wordt bijvoorbeeld een schattige pup gekocht, maar de pup wordt een puber en sloopt het bankstel als de kinderen op school zitten en de ouders aan het werk zijn. Dit leed kan voorkomen worden als goed wordt nagedacht over de aanschaf van een hond. Soms is een hond heelmaal geen geschikt huisdier. Bovendien is een goede aanschafkeuze maken ook niet gemakkelijk. In Nederland worden naar schatting 120.000 pups per jaar buiten de registratie om verhandeld. Het merendeel daarvan is vermoedelijk afkomstig van illegale bedrijfsmatige handel. Pups die hiervandaan komen hebben een slechte start, zijn vaak ziek en blijven soms een leven lang angstig of agressief.

De ‘jarige’ Hondenbescherming wil voorkomen dat honden ‘nog lang niet jarig zijn’ omdat een aanschaf onnadenkend wordt gedaan. De boodschap van de campagne is dan ook ‘Neem geen hond’, tenzij je dagelijks twee uur van je tijd aan de hond kunt geven, per maand minimaal vijftig tot honderd euro kunt besteden, de hond per dag (na gewenning) niet langer dan zes uur alleen laat en hem opvoedt en voorkomt dat hij overlast veroorzaakt. Wanneer iemand dat een hondenleven lang kan, zijn op hondenbescherming.nl tips te vinden voor een verantwoorde aanschaf.

Kjik herionder naar de video die de Hondenbescherming in het kader van deze campgane heeft gemaakt.

YouTube voorvertoningsafbeelding
↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief