Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Gratis behandeling tegen schurft

Bij het dierenasiel Bonaire komen de laatste tijd weer veel klachten binnen over honden met schurft. Daarom is het asiel een campagne gestart om honden met schurft gratis te behandelen.

Schurft is een huisaandoening, waarbij de schurftparasiet onder de huid leeft. Hierdoor heeft de hond ernstige jeuk, vooral bij de poten, ellebogen en op de buik. Ook rond de ogen en oren kan de huid geïrriteerd raken. Door de jeuk gaan de dieren krabben en ontstaan er kale plekken. Soms verliest de hond zijn vacht en gaat hij stinken. Schurft is besmettelijk voor honden onderling en kan zelfs besmettelijk zijn voor mensen.

Op Bonaire denken veel mensen dat de hond genezen kan worden door de huid in te smeren met aloë of te wassen met zweewater. Deze zaken zorgen helaas slechts voor tijdelijke verlichting. De enige manier om de schurft te genezen is een behandeling met een speciaal medicijn. De injectie met dit medicijn is gratis en wordt verzorgd door het dierenasiel.

Op de foto zie je het hondje Veronica. Deze hond heeft het asiel behandeld tegen de schurft, totdat ze helemaal genezen was. En daarna…..werd ze geadopteerd!

Volg het dierenasiel Bonaire op facebook.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief