Homepage

Honden kunnen verschil ruiken tussen eeneiige tweeling

Honden kunnen het verschil ruiken tussen eeneiige tweelingen en zo een eeneiige tweeling uit elkaar houden. Honden ruiken het verschil, ook al hebben deze mensen dezelfde DNA. Dit kan van belang zijn bij politie-onderzoek.
Met de huidige methoden lukt het de politie niet om twee personen van een eeneiige tweeling uit elkaar te houden. Dat kan van belang zijn, wanneer beiden verdachten zijn van een misdaad.

In Tsjechiƫ hebben onderzoekers experimenten gedaan met speciaal getrainde Duitse herders. Deze honden kunnen heel goed ruiken of het je broers speeksel is of het jouwe dat werd gevonden op de plaats delict. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Plus One.

Via Trouw

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief