Homepage

Hondenbescherming stijdt tegen malafide hondenfokker

Vanaf vandaag is bij de Hondenbescherming de pupchecklist op te vragen. De Hondenbescherming heeft een pupchecklist opgesteld. Hiermee wil de Hondenbescherming de consument bewust van het feit dat er illegaal pups worden verhandeld en op deze manier de malafide hondenfok tegengaan.
De schatting is dat er vorig jaar zo’n 120.000 pups illegaal zijn verhandeld en soms met slechte afloop zoals honden die ziek worden of niet sociaal zijn.

De Hondenbescherming vindt dat de overheid overheid wet- en regelgeving moet opstellen en ervoor moet zorgen dat deze regels worden gehandhaafd. Ook dient de consument zich meer bewust te zijn van de malafide hondenhandel. Wanneer zijn geen hond kopen bij zo’n fokker, zal er minder geld te verdienen zijn in deze ‘handel.

Met de pupchecklist in de hand kan gecheckt worden of een fokker betrouwbaar en verantwoord lijkt. Is er een moederhond aanwezig, hoeveel andere pupnesten zij er in de omgeving en wat is de leeftijd van de pup?

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief