Homepage

Fokverbod voor Cavalierhondjes

Stichting Dier en Recht wil dat er een einde komt aan het fokken van Cavalier King Charles Spaniël hondjes.

Volgens stichting Dier en Recht De honden hebben een te kleine schedel voor de hersenen, met klachten als chronische hoofdpijn, jeuk en epilepsie, een groot deel van de dieren heeft hartklachten, er zijn ernstige knieproblemen, chronische oog- en ooraandoeningen en heupdysplasie. Indien er op de korte termijn geen fokverbod komt, zal de Stichting Dier en Recht de verantwoordelijken voor de rechter dagen.

Stichting Dier en Recht eist een fokverbod en acht het absurd dat honden, alleen vanwege modegrillen, een uiterlijk hebben gekregen dat zeer schadelijk is voor hun gezondheid. Dat geldt ook en misschien wel vooral voor honden met een stamboom.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief