Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Steeds meer verwaarloosde honden

We krijgen bij het dierenasiel op Bonaire de laatste tijd heel veel verwaarloosde honden binnen. Honden die ziek zijn en gewoon op straat worden gezet, of honden met een grote wonden die de eigenaren ergens in de mondi dumpen, of laatst een hond met een gebroken poot waar het bot gewoon uitstak. Gewoon aan zijn lot overgelaten en buiten de deur gezet. Dit kan natuurlijk niet.

Een ziek of gewond dier heeft hulp nodig, dat dump je niet zomaar op straat. Zo’n dier breng je naar de dierenarts, of als je dat niet wilt, dan breng je het naar het dierenasiel.

Op de foto’s zie je een zieke hond, die door een oplettende meneer bij het dierenasiel is gebracht. Deze meneer vond het zielig dat de eigenaar van de hond het dier op straat had gedumpt, alleen maar omdat hij ziek is. De hond had namelijk last van schurft. Een vervelende ziekte, al het haar valt uit en de hond krijgt grote wonden op zijn huid. Maar als je er op tijd bij bent, kun je het genezen. Maar deze eigenaar nam de moeite niet. Het dier hebben we helaas moeten laten inslapen.

Help het dierenasiel Bonaire om het eiland een stuk diervriendelijker te maken en wordt donateur. Maak uw bijdrage over op Rabobank te Dongen, rekeningnummer 1377.48.744 (ten name van donatie Stichting Dierenasiel Bonaire).

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief