Homepage

Hond hoort vuurwerk dubbel zo hard

De Dierenbescherming geeft tips om de stress die honden hebben door vuurwerk te voorkomen. De Dierenbescherming wil het publiek bewust maken van de stress dat Oud & Nieuw met zich meebrengt. Honden horen de knallen niet alleen dubbel zo hard als mensen, ze begrijpen vooral niet wat al dat lawaai, de kruitgeur en felle lichten betekenen.

Een paar praktische tips: Zorg ervoor dat je hond gechipt en geregistreerd is en een naamkokertje om heeft, zodat het dier snel en makkelijk teruggevonden kan worden. Laat de hond op oudejaarsnacht voor aangelijnd uit en zorg ervoor dat er tijdens het afsteken van vuurwerk tenminste één huisgenoot bij de dieren blijft. Maar ga de dieren niet overdreven troosten, het dier wordt dan namelijk bevestigd in het angstige gedrag. Natuurlijk moet je het dier niet straffen bij een angstige reactie. Het beste is om zelf zo normaal mogelijk gedrag te vertonen. Meer tips vind je op de site van de Dierenbescherming.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief