Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Kerstkind Annabelle

Het is druk op het dierenasiel Bonaire. Kerst staat voor de deur en mensen ruimen hun huis op en gaan op vakantie. En soms zijn de dieren de klos van deze vakantietijd. Men heeft geen tijd voor hond of kat en eigenlijk, ze hebben geen zin meer in hun diertje en het geeft zoveel viezigheid…! Weg ermee! Het dierenasiel op Bonaire is dan de plek om je huisdier achter te laten.

Onlangs heb ik zo’n ‘vies dier’, een hond in dit geval, meegenomen. Mensen wilden het niet meer. Het had een vieze huid en was ook ergens in klem komen te zitten, zodat de voorpoten van dit hondje behoorlijk gewond waren. Het huidprobleem viel flink behoorlijk tegen. Annabelle, zoals we dit diertje bij het asiel “gedoopt” hadden, had last van puppyschurft, oftewel ‘demodex’. Een hardnekkige huidziekte die een langdurige en intensieve behandeling vereist. En Annabelle was helemaal kaal, zat onder de korsten, prutogen en dikke opgezwollen poten.

Normaal laten we dergelijke zieke diertjes inslapen, maar we zijn -eigenlijk tegen beter weten in- begonnen met de behandeling van Annabelle. Ze is nog steeds ziek en erg zwak, maar er is een tikkeltje verbetering te zien. Dus we gaan door. En hoe vreemd het ook mag klinken… Er heeft zich inmiddels iemand gemeld bij het asiel die Annabelle gaat adopteren als ze gezond en fit is! 

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief