Homepage

Chippen van honden wordt verplicht

Er komt nieuwe regelgeving om misstanden in de hondenhandel en malafide hondenfokkers beter aan te pakken.
Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) gaat het chippen/registreren van honden verplicht stellen. reden voor het verplicht chippen is de verbetering van gezondheid of het welzijn van huisdieren en honden die afkomstig zijn van fokkers.

De identificatie en registratie worden geleidelijk ingevoerd. Daarmee wordt na de zomer bij pups begonnen, zodat over tien jaar vrijwel alle honden gechipt en geregistreerd zijn. De verplichting tot chippen en registratie ligt bij de fokkers. Opsporingsinstanties maken gebruik van de gegevens. Een hond die niet gechipt is is in principe illegaal en de eigenaar is in overtreding.

Het moet normaal worden dat je bij de aankoop van een hond papieren krijgt. Zo niet, dan is de fokker illegaal bezig. Met het chippen van honden kunnen ook particulieren die hun hond achterlaten beter worden opgespoord.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief