Homepage

Showtime!

Onze pup is een hondje om door een ringetje te halen. Dus dat hebben we de afgelopen weken gedaan.
Nu ze nog zo klein is gaat het om ervaring op te doen voor ons beiden. Als Skye een paar maanden verder is gaan de puntjes tellen en dan wordt het tentoonstellingsgebeuren noodzakelijk om wat haar “exterieur” betreft, de basis van onze kennel te smeden.
Vooralsnog zijn het mijn vinger;- en haar pootoefeningen.  

De eerste schreden op tentoonstellingsgebied begonnen voor Skye dramatisch.

Voordat ze als kleintje van net zes maanden de ring in moest, struikelde iemand en gooide een beker koffie over haar heen. Behalve de schrik van het warme vocht over haar lijfje werd ze ook geconfronteerd met de aloude term: “the show must go on..” Onmiddellijk werd er water over haar heen gegooid, er werd met handdoeken gerommeld, er werd gedept en geborsteld en dan verwachten ze nog dat je gezeglijk braaf je rondjes door de ring gaat.
Skye wilde alles behalve dat. Ze wilde liggen maar niet lopen en ze wilde vooral weg van die vervelende, ritselende afzetlinten waartegen ze was terechtgekomen toen de hete koffie haar tot een “puppy verkeerd” transformeerde.
Dat de keurmeester ook nog eens haar weelderig lange haardos in haar gevoelige snoetje liet wapperen, dat was teveel voor mijn hondje. Onze eerste show was geen succes!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief