Homepage

Reddingshonden redden drenkelingen

In Italië worden al sinds jaar en dag honden ingezet bij de reddingsbrigade. Zij helpen de hulpverleners om mensen uit zee te halen die niet op eigen kracht terug kunnen zwemmen. In Italië is er ook een hondenschool die de dieren opleidt tot reddingshond, genaamd de Scuola Italiana Cani Salvataggio. Er is ook een Engelse site:  Water rescue dogs.

Alle rassen en honden  kunnen in aanmerking komen om een training te doorlopen. Ze moeten alleen meer dan 30 kilo wegen en ze mogen natuurlijk niet bang zijn voor water. De honden moeten een lange en intensieve training volgen waarbij ze leren uit een helicopter te springen, een boot voor te trekken en drenkelingen te redden.

Kijk hieronder naar twee filmpjes.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding
↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief