Homepage

Logeerhonden.

Ons laatste logeerteefje van deze zomerse vakantieopvang gaat morgen weer naar huis. Behalve dat ze ons meisje gezelschap houdt, nu ze van haar mannenbroeders gescheiden moet zijn vanwege haar loopsheid, is het een hondje dat speciaal voor me is geworden.
We hebben vaker honden te logeren gehad en uiteindelijk heb je met allemaal iets. Een pupje dat onze harten stal en de harten van onze reuen.
Een prachtige kampioenshond die af en toe als een straathond zo ondeugend kon zijn en die charmante tegenstelling maakte haar aanwezigheid tot een onvergetelijk evenement waar ik nog met veel plezier op terug kijk.
De lange logeerpartij van “ons” pleeghondje, dat ruim twaalf weken bij ons verbleef toen hij nog een pubertje van acht maanden was. Zo oud als onze jongste nu. Wat hebben we van hem genoten. Een heerlijke vent en een heerlijke, tijdelijke aanwinst binnen de groep.
Dan natuurlijk het regelmatig terugkerende Cocker Spanieltje,waarover ik hier al heb geschreven. Zo geestig als ze is en zo niet passend bij de goedsullen van ons roedel, zo vaak komt ze ons erf onveilig maken. Het is altijd een feest als ze komt. Maar zeker ook als ze gaat!
De andere dames van deze zomer waren zo gemakkelijk en vooral gezellig aanwezig dat in de dagen nadat ze weer weg waren, een leegte voelbaar was. Terwijl we toch ons eigen zestal nog hadden rondlopen.

Maar het logeerteefje waarvan we morgen afscheid moeten nemen, is een bijzondere hond. Allereerst omdat ze me pijnlijk veel doet denken aan haar halfbroertje, onze veel te vroeg gestorven lieveling die ik nog dagelijks ontzettend kan missen. Daarnaast lijkt ze op haar prachtige vader, een reu die zo innemend en lief is dat je wel van hem moet houden. Ze heeft zijn zachte, ietwat gevoelige karakter geërfd en ook qua uiterlijk heeft ze veel van vader en halfbroer weg. De manier waarop ze regelmatig bij me komt zitten en zich aan me hechtte in die twee weken is aandoenlijk. Er is een draadje tussen haar en mij gesponnen.


Ik hoop dat ze volgend jaar weer komt logeren, haar mandje is gespreid!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief