Homepage

Vakantieopvang.

Deze zomer bestaat ons roedel niet alleen uit eigen honden maar we hebben ook wat logeerteefjes erbij. De eerste gast die binnen stapte was hier al vaker geweest: een klein zwartgrijs Cocker Spanieltje. Ze voelt zich tussen de grote Goldens heel wat. De laatste keer dat ze bij ons logeerde was ons pupje pas een paar maanden. Daar kon het Cockertje wel over regeren. Ook was de jonge reu er toen nog. Daar kon ze niet over regeren want die was te groot. Maar nu is de pup geen pupje meer en is duidelijk dat de verhoudingen anders liggen. Dat wil zeggen: uitsluitend op het gebied van lichaamgrootte. Want de Cocker is nog steeds erg aanwezig en presteert het nota bene om iets lekkers uit de bek van de pup te jatten. Die stomverbaasd en een beetje hulpeloos naar mij kijkt als haar traktatie letterlijk onder haar neus vandaan wordt geroofd. Dat de Cocker regelmatig een greep doet in de voorraadkast, een cake te pakken neemt die af staat te koelen bijvoorbeeld, maakt dat we ogen en oren te kort komen zolang ze er is. Zeven golden Retrievers eisen niet zoveel oplettendheid op als dit kleine zwarte draakje. Die ’s avonds absoluut een rood flikkerlampjeshalsbandje om moet, anders zien we haar niet tijdens duistere nachten.

Daarna komen twee andere dames op vakantie. Een Golden van zeven jaar met haar geestige, kleine roedelgenootje. Dit zwarte exemplaar is een kruising tussen een dwergpoedel en een Border Collie en verenigde in haar karakter al vroeg van beide rassen het beste. Ze zijn gezellig, deze twee. Komen regelmatig een knuffel halen, doen lekker met alle evenementen mee en het kleine hondje steelt het hart van mijn jongste dochter door in de vroege ochtend bij haar op bed te springen.

Tot slot is er nu een jonge Golden teef bij. Een zeer bedeesd hondje dat alle grote reuen wel erg overweldigend vond toen ze binnen kwam. Maar nu ze gemerkt heeft dat de mannen totaal geen interesse in haar hebben is ze ontspannen. Ze speelt vrijwel onafgebroken met de pup, ze is aanhankelijk en lief en ook zij is een genot om erbij te hebben.

En het cockertje? Zij mag thuis weer de boel op stelten zetten. Ik hoef een stuk minder alert te zijn!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief