Homepage

Wat kost een hond per jaar?

In de Belgische krant de Standaard las ik dat België in 2008 een kleine 1.2 miljoen honden en bijna 2 miljoen katten telde . En in totaal gaven de Belgen liefst 950 miljoen euro uit aan hun trouwe viervoeters. De gemiddelde uitgaven voor een gezin met een huisdier bedroegen in dat jaar  484 euro. Dat vond ik eigenlijk best veel.

Maar België is Nederland niet. Dus heb ik wat gegoogled om de cijfers voor ons land boven tafel te krijgen. op deze site las ik dat een hond gemiddeld 700 per jaar kost en op de site van Pedigree werd een bedrag genoemd van maar liefst 2500 euro per jaar. Dit is weliswaar inclusief de aanschaf van de pup, maar als je er die afhaalt blijft er toch nog zo’n 1500 euro aan jaarlijkse kosten over.  En ook op deze site zie je nog enkele berekeningen.

Al met al kost een hond je een behoorlijk bedrag jaarlijks. Je moet toch rekenen op zo’n 500 Euro minimaal. Dus hou hier rekening mee als je van plan bent een viervoeter in huis te nemen.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief