Wat kost een hond per jaar?

In de Belgische krant de Standaard las ik dat België in 2008 een kleine 1.2 miljoen honden en bijna 2 miljoen katten telde . En in totaal gaven de Belgen liefst 950 miljoen euro uit aan hun trouwe viervoeters. De gemiddelde uitgaven voor een gezin met een huisdier bedroegen in dat jaar  484 euro. Dat vond ik eigenlijk best veel.

Maar België is Nederland niet. Dus heb ik wat gegoogled om de cijfers voor ons land boven tafel te krijgen. op deze site las ik dat een hond gemiddeld 700 per jaar kost en op de site van Pedigree werd een bedrag genoemd van maar liefst 2500 euro per jaar. Dit is weliswaar inclusief de aanschaf van de pup, maar als je er die afhaalt blijft er toch nog zo’n 1500 euro aan jaarlijkse kosten over.  En ook op deze site zie je nog enkele berekeningen.

Al met al kost een hond je een behoorlijk bedrag jaarlijks. Je moet toch rekenen op zo’n 500 Euro minimaal. Dus hou hier rekening mee als je van plan bent een viervoeter in huis te nemen.

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief
nieuwsbrief
Like onze Honden.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

2 reacties

  1. Pingback: Tweets die vermelden Wat kost een hond per jaar? - Honden - Honden.Blogo.nl -- Topsy.com

  2. Hoi Marlies,
    Ik ben het met je eens dat een hond al snel 500 euro per jaar kost. Niet alleen aan eten, drinken en verzorging, maar natuurlijk ook aan medische kosten. Vaak komen deze pas op latere leeftijd, maar ook jonge honden kunnen van alles mankeren. Een ziektekostenverzekering voor dieren kan echter wel helpen deze kosten te beperken. Je weet dan van tevoren dat de medische kosten voor jouw huisdier niet de spuigaten uit kunnen lopen. Meer weten, kijk even op mijn website!

Laat een reactie achter

*