Homepage

Plaats voor de oudjes.

Sinds wij Amersfoort verruild hebben voor weidse Friesland is onze liefhebberij, het opvangen van senioren herplaatsers, serieus geworden.
Waar we hooguit een enkele herplaatser aan onze groep konden toevoegen, zijn er nu vier tot vijf te herbergen. Dat zoiets voor plezier zorgt is natuurlijk onder andere de reden, maar dat het tegelijkertijd voor verdriet kan zorgen maakt het niet altijd gemakkelijk.

In de afgelopen jaren hebben we negen honden een plaats geboden. Helaas is deze specifieke groep ook kwetsbaar. De redenen waarom senioren op zo’n leeftijd nog van thuis moeten wisselen, zijn uiteenlopend. In beslagname, leeftijdsgebonden afstand, “er is een pup bij waar hij niet goed mee omgaat..” zijn er enkele van. Maar ook trieste omstandigheden maken dat een oudere hond in het herplaatsingcircuit terecht komt.
Vier kwamen uit een asiel, een tweetal via Marktplaats, een paar zijn particulier geplaatst en één is via de rasvereniging gekomen.

Dat je met een oudere honden voor verschillende ouderdomsproblemen komt te staan is inherent aan deze liefhebberij. Van de negen zijn er vijf honden hier overleden. Een van hen bezweek aan een jarenlange verwaarlozing; zelfs warmte, ruimte, goed voer en vers drinken heeft hem niet kunnen redden. Hem rustig laten inslapen met zijn kop op een schoot was het enige wat we voor deze geteisterde hond hebben kunnen doen. De andere oude vrienden hebben kanker, degeneratie van het ruggenmerg en een hersenbloeding niet kunnen overwinnen.

De laatste herplaatser hebben we vorige week, na een verblijf van negen dagen bij ons, moeten laten inslapen vanwege zeer ernstige hartproblemen. Hij was ruim veertien jaar en had, in de weken voordat hij bij ons kwam, verschillende veranderingen doorgemaakt. Ik weet niet of zijn baas wist dat de hond zo ziek was.  Het is triest, want hij had zo gehoopt dat zijn lieveling hier nog een tijdje zorgeloos kon rondscharrelen. En wij ook.

Nu hebben we een vrolijk drietal vakantieopvang hondjes. Allemaal gezond en ze gaan allemaal over een paar weken weer terug naar hun liefhebbende baasjes. Heerlijk!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief