Homepage

In Iran is houden van hond als huisdier strafbaar

Honden mogen in Iran niet meer als huisdier worden gehouden omdat ze volgens de Islamitisch traditie onrein zijn en omdat het toch al ongebruikelijk is om een hond als gezelschapdier te houden. Dat heeft een gezaghebbende moslimgeestelijke bepaald. Alleen waakhonden en herdershonden zijn nog toegestaan. Dat meldt Reuters.

Volgens de moslimgeleerde is vriendschap met honden is slaafse navolging van het Westen. In het westen zijn volgens hem veel mensen die meer van hun honden houden, dan van hun vrouw en kinderen. Iraniƫrs die betrapt worden op het houden van een huishond, riskeren voortaan een boete of zelfs een celstraf.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief