Homepage

Going to the dogs

going to the dogsOngeveer duizend hondenliefhebbers in Sydney Asutralie, hebben een week geleden kunnen genieten van het geblaf en gejank van honderden poedels en andere honden. Zij genoten in de open lucht van het eerste concert voor honden ter wereld,. Dit concert was bedacht door Laurie Anderson en Lou Reed.
Bij het concert werd gebruik gemaakt van geluiden met een toonhoogte die mensen niet kunnen horen, maar voor de supergevoelige oren van honden onweerstaanbaar zijn.

Reed en Anderson zijn trouwens niet de eersten die honden een plaats op het toneel gaven. Onze eigen W.T. Schippers. Hji schreef een toneelstuk Going to the dogs (1986). DeĀ  acteurs waren geen mensen waren maar herdershonden. De honden liepen rond op het podium, blaften wat en keken naar de televisie, waar overigens ook honden te zien waren. De voorstelling leidde zelfs tot Kamervragen.

Kijk hieronder naar deel 1 en 2 van het toneelstuk Going to the Dogs.

YouTube voorvertoningsafbeelding

YouTube voorvertoningsafbeelding


↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief