Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: 500 dieren gratis gesteriliseerd

De 500ste gratis sterilisatie van de honden en katten op Bonaire is een feit! Het dierenasiel Bonaire is sinds medio mei 2009  bezig met een groot project, getiteld Bonny the Superdog. Dit project heeft tot doel om 500 honden en katten gratis te steriliseren. De eigenaar hoeft niet te betalen. Op deze manier probeert het dierenasiel Bonaire een bijdrage te leveren aan de overpopulatie van honden en katten op het eiland. Te veel dieren lijdt tot problemen. De dieren gaan namelijk zwerven, krijgen geen eten, worden ziek, agressief en zorgen voor overlast. Hierdoor moeten op het eiland elk jaar heel veel honden en katten geëuthanaseerd worden. Een trieste zaak!

dierenasiel BonaireNummer 500: Kisha uit Amboina
Nummer 500 was de hond Kisha van mevrouw Silda Beaumont uit Amboina. Kisha is een teefje van ongeveer twee jaar, dat al een mooi nestje heeft gehad. “Nu wil ik niet meer dat ze nog puppies krijgt en daarom heb ik haar laten steriliseren”, aldus mevrouw Beaumont. “Ik heb de afspraak met de dierenarts zelf gemaakt en het asiel is gekomen om Kisha op te halen en na de operatie hebben ze haar weer thuis gebracht. Het gaat heel goed met Kisha! Ik hou van dieren, een dier is net als een mens, als een kind. De liefde die ik voor een kind voel, voel ik ook voor een dier”.

Sinds 2002
Het dierenasiel is al jaren bezig met een sterilisatiecampagne. In 2002 is er een fonds ingesteld. Diereneigenaren kunnen sinds die tijd, hun hond of kat laten steriliseren of castreren en hoeven daarvoor niets te betalen. Het asiel krijgt de rekening! In 2004 organiseerde het asiel een speciale campagne, waarbij dierenartsen uit het buitenland gratis de huisdieren van Bonaire steriliseerden. Er werden in 2 weken tijd circa 250 dieren gesteriliseerd. Maar daar bleef het niet bij want de campagne ging gewoon door en werd voortgezet door de lokale dierenartsen op het eiland.

Bonny the SuperdogBonny the Superdog
Maar het dierenasiel vond dat het allemaal niet snel genoeg ging. Het eiland had immers nog steeds te maken met straathonden, zwerfkatten en ook werden er buitensporig veel dieren aan het asiel afgestaan. Een extra ‘boost’  was nodig! Dit werd dus het Bonny the Superdog project. Het dierenasiel heeft flink veel publiciteit gemaakt om diereneigenaren o de hoogte te brengen van het Bonny the Superdog campagne. Op het hele eiland hingen posters die door de vrijwilligers van het dierenasiel zijn opgehangen. En met medewerking van WEB NV zijn flyers deur aan deur verspreid. Ook heeft het asiel radio-spotjes en televisie-advertenties verzorgd en natuurlijk is op de website (www.animalshelterbonaire.com) heel veel aandacht besteed aan dit project.

Campagne loopt nog steeds
De campagne is tot nu toe heel succesvol geweest. Ook nu nog kunnen diereigenaren hun hond of kat gratis laten steriliseren. Iedere diereigenaar krijgt dan bovendien een T-shirt en een sticker voor op de auto kado.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief