Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Bijna 500 dieren gratis gesteriliseerd

Het is bijna zover… de 500ste gratis sterilisatie van de honden op Bonaire. Het dierenasiel Bonaire is sinds medio mei vorig jaar bezig met een groot project, getiteld Bonny the Superdog. Dit project heeft tot doel om 500 honden en katten te steriliseren. Gratis en voor niks. Op deze manier probeert het dierenasiel Bonaire een bijdrage te leveren aan de overpopulatie van honden en katten op het eiland. te veel dieren lijdt tot problemen. De dieren gaan namelijk zwerven, krijgen geen eten, worden ziek, agressief en zorgen voor overlast. Hierdoor moeten op het eiland elk jaar heel veel honden en katten geĆ«uthanaseerd worden. Een trieste zaak!

dierenasiel Bonaire

Het dierenasiel is eigenlijk al sinds 2004 bezig met een sterilisatiecampagne. Diereneigenaren kunnen sinds die tijd, hun hond of kat laten steriliseren of castreren en hoeven daarvoor niets te betalen. Het asiel krijgt de rekening! In 2004 organiseerde het asiel daartoe een grootscheepse campagne, waarbij dierenartsen uit het buitenland gratis de huisdieren steriliseerden. Er werden in 2 weken tijd circa 250 dieren gesteriliseerd. Maar daar bleef het niet bij want de campagne ging gewoon door en werd voortgezet door de lokale dierenartsen op het eiland. Het dierenasiel zette daartoe een speciaal fonds op.

Maar het dierenasiel vond dat het allemaal niet snel genoeg ging. Het eiland had immers nog steeds te maken met straathonden, zwerfkatten en ook werden er buitensporig veel dieren aan het asiel afgestaan.Een extra boost was nodig! Dit werd dus het Bonny the Superdog project.En dat het een ‘boost’ is geweest is inmiddels wel duidelijk. Bijna 500 dieren in nog geen jaar tijd!

En eigenlijk willen we na dat jaar gewoon blijven doorgaan. Maar hiervoor is geld nodig. Het asiel is op zoek naar fondsen, sponsors die het dierenasiel willen ondersteunen bij de gratis sterilisatiecampagne en van iedere hond van Bonaire een Superdog willen maken. Wil je het asiel hierbij helpen. Surf dan naar deze site en doneer aan het sterilisatieproject.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief