Homepage

Nederlandse honden produceren jaarlijks 145 miljoen kilo hondenpoep

hondendrolOp NU.nl las ik vandaag een bericht over hondenpoep. Nederland telt zo’n 1,8 miljoen honden en die produceren per jaar gezamenlijk zo’n 145 miljoen kilo hondendrollen. Hiervoor zouden 730.000 grijze klikobakken nodig zijn van 240 liter elk. Als je al die bakken op een rijtje zou zetten, dan zou  containers op een rij zouden worden gezet, zou er een slinger ontstaan van Amsterdam naar Parijs.

En waarom is deze informatie nu zo interessant? Omdat 5 tot 10 procent van de Nederlandse honden in ons land besmet is met een spoelworm die via de uitwerpselen mensen kan besmetten. Dit kan leiden tot allerlei allergieën of astma.

Op 11 en 12 maart is een groep Europese dierenartsen aanwezig in Amsterdam voor de jaarlijkse vergadering van de European Scientific Counsel for Companion Animal Parasites (ESCCAP). Het zijn speciale dierenartsen. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in parasieten en ze waarschuwen hondenbezitters hun huisdieren regelmatig te ontwormen, in principe minstens vier keer per jaar.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief