Homepage

De honden van Pompeï

cave canumIn het oude Pompeï hebben honden altijd een belangrijke plaats ingenomen. Honden maakten onderdeel uit van het gezin en soms hadden de dieren zelfs een hondenpenning om.  Bij veel huizen was een Cave Canum -Hier waakt de Hond- mozaïek geplaatst .

In het huidige Pompeï hebben veel honden een minder plezant bestaan en ljiden het leven van straathond. Ze slapen dan wel op antieke vloeren en  archeologische attracties, maar dat is dan vaak de enige luxe die ze hebben. Toch komt in deze situatie enige verbetering

Drie Italiaanse dierenorganisaties hebben de honden voorzien van microchips en hebben de honden prachtige oude Romeinse namen gegeven Meleagro, Ciao, Odone, Plautus, Cuspius, Polibia, Alleia, Licinio, Eumachia, enzovoorts

De honden worden opgelapt, gesteriliseerd en er wordt naar een nieuwe baasje gezocht. Via de website i Cani di Pompei kun je een heuse Romeinse straathond adopteren.pompei hond

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief