Homepage

Owney de beroemdste posthond ter wereld

Posthond OwneyVan postduiven heeft iedereen wel een gehoord, maar van een posthond?

Onwney is waarschijnlijk de beroemdste posthond ter wereld. het verhaal van Owney begint in 1888. Het straathondje loopt een postkantoor in Albany de Verenigde Staten in en valt in slaap op een aantal postzakken. Het hondje bleef in de buurt van het postkantoor en bleek een speciale gave te hebben. Owney kon namelijk postzakken opsporen. Kennelijk verspreiden die postzakken een bepaalde geur. Owney werd door de medewerkers van het postkantoor ingezet bij het opsporen van postzakken. Deze werden aangevoerd per trein en Owney kon als geen ander de wagon vinden, waarin de postzakken opgeslagen zaten. Owney reed ook vaak op de wagons mee om de postzakken te beschermen. De medewerkers gaven hem zelfs een speciaal postbodejasje, zodat iedereen wist dat hij een ‘speciale gezant’ van de post’ was.YouTube voorvertoningsafbeelding
In 1895 maakte Owney een trip rond de wereld, met posttreinen en mailbotten, via Aziƫ en Europa terug naar Amerika. Het bracht het geluk als Owney mee op reis in de wagon ging. Geen enkele trein waarop Owney meereisde is namelijk verongelukt!

In 17 juni 1897 sterft Owney door een politiekogel, nadat hij een reporter in de hand had gebeten.

Owney groeide uit tot de mascotte van de post in de VS. Het hondje werd opgezet en kreeg een plaatsje in het hoofdkwartier van de Post in Wahington DC.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief