Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Gratis sterilisatiecampagne sinds 2004

Bonny de SuperdogOp Bonaire zijn er veel teveel honden. Dat komt omdat honden gewoon hun gang gaan en al op jonge leeftijd zwanger raken. Hierdoor komen er elke dag puppies bij, waarvan er veel geen toekomst hebben. De diertjes  gaan zwerven, krijgen geen eten, worden ziek, agressief en zorgen voor overlast. Hierdoor moeten op het eiland elk jaar bijna 1000 honden inslapen. Het dierenasiel vindt dat dat voorkomen kan worden!

Het dierenasiel op Bonaire is daarom als sinds 2004 bezig met een sterilisatiecampagne. Diereneigenaren kunnen hun hond of kat laten steriliseren of castreren en hoeven daarvoor niets te betalen. Het asiel krijgt de rekening! In 2004 organiseerde het asiel daartoe een grootscheepse campagne, waarbij dierenartsen uit het buitenland gratis de huisdieren steriliseerden. Er werden in 2 weken tijd circa 250 dieren gesteriliseerd. Maar daar bleef het niet bij want de campagne ging gewoon door en werd voortgezet door de lokale dierenartsen op het eiland. Het dierenasiel zette daartoe een speciaal fonds op.

In 2009 is het dierenasiel weer een grote bewustmakingscampagne gestart genaamd ‘Bonny the Superdog’. Iedere hond van Bonaire kan een superhond worden, mits deze gesteriliseerd wordt. En ook dit keer hoeven de eigenaren niets te betalen voor de operatie. Het dierenasiel betaalt alle sterilisaties.

De campagne is gestart in mei 2009 en tot op heden zijn er 400 dieren gesteriliseerd. Een enorm succes! En voorlopig is de campagne nog niet ten einde. Het dierenasiel Bonaire hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het verminderen van het aantal zwerfdieren op het eiland.

Volg de campagne op de website van het dierenasiel.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief