Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Diervriendelijk afstandshok

dierenasiel hondWe zijn druk bezig met de bouw van een “diervriendelijk afstandshok”. Dit is een hok dat we voor de poort van het dierenasiel plaatsen. Mensen kunnen hier anoniem en buiten openingstijden van het asiel een hond of kat in herbergen.

De reden dat we dit hok hebben gebouwd is dat normaliter mensen hun dier -buiten openingstijden- ook bij het asiel achterlieten, maar dan op een dieronvriendelijke manier. Ze werden vastgebonden aan de poort, in de volle zon en zonder water. Het kwam ook geregeld voor dat de dieren over het hek gegooid werden en zich hierdoor bezeerden.  Of dat ze voor de poort in een kartonnen doos werden gezet, de doos kapot beten en de drukke weg op renden.

Het hok is nog niet helemaal af voor gebruik, maar toch is er al gebruik van gemaakt. Deze week troffen we ’s ochtends vroeg een heel lief hondje in het hok aan. Gelukkig had het hondje een penning om, met een telefoonnummer. De eigenaar was dolblij om zijn hond weer terug te zien!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief