Homepage

Logboek Dierenasiel Bonaire: Dierenwelzijn moet naar hoger plan

hondjes ter adoptie in dierenasiel BonaireIn januari heeft het Dierenasiel Bonaire flink veel publiciteit gemaakt. We hebben een persbericht uitgestuurd en ook verscheen er een interview met mij in de Bonaire Reporter, een lokale engelstalige krant. De strekking van die berichten was triest. Bij het Dierenasiel waren in 2009 veel te veel dieren afgestaan. We hadden dat jaar circa 1200 dieren binnengekregen, waarvan circa 75 procent honden.

Bijna 1000 huisdieren hebben we in 2009 moeten euthanaseren. Een vreselijk groot aantal. Zo veel dieren had het asiel op Bonaire nog nooit moeten laten inslapen.  De mensen van het asiel en natuurlijk ook ikzelf vonden dat de maat vol was. Er moet wat gebeuren en er moeten oplossingen komen om dit trieste aantal te verminderen en het dierenwelzijn op Bonaire naar een hoger plan te tillen.

Het is het makkelijkst om het bijltje erbij ener te gooien, want soms lijkt ons werk op het asiel dweilen met de kraan open.  Maar we zijn weer vol goede moed en er zijn vele plannen in de maak.  Zo gaan we door met ons sterilisatiecampagne ‘Bonny the Superdog’, een campagne waarbij eigenaren van huisdieren hun dier gratis kunnen laten steriliseren. Het asiel betaalt! Ook hebben we inmiddels een ‘afstandshok’ gebouwd, waarbij diereneigenaren hun hond of  kat anoniem kunnen afstaan en het niet langer op in een ‘ver weg’ gebied  alleen achter te laten, zodat het vanzelf doodgaat van honger en dorst.  En er zijn nog veel meer projecten in voorbereiding, waarmee we op termijn hopen het aantal dieren dat afgestaan wordt of gedumpt wordt, drastisch te verminderen.

Website: Dierenasiel Bonaire

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief