Homepage

Wat zegt de naam van je huisdier over jou?

angel013Uit Brits onderzoek kwam naar voren dat de populairste namen voor huisdieren ‘mensennamen’ als Molly, Poppy, Charlie, Max en Alfie zijn. Volgens psychologen is dat een manier om de huisdieren te vermenselijken, zodat ze meer als een deel van het gezin aanvoelen. Grofweg zijn de dierennamen op te delen in vier categorieën, en volgens diezelfde periode, zegt dat ook iets over jou.

1) Voor de hand liggende namen
Honden die ‘hond’ of ‘woef’ heten, katten die luisteren naar de roepnaam ‘poesje’: het bestaat en het komt vaker voor dan je denkt. Dit slaat op twee types mensen: zij die gewoonweg geen inspiratie hebben en zij die het expres doen, en het cool vinden om ‘onverschillig’ te lijken over de dierennaam.

2) Grapjassen
Bijdehante eigenaren geven hun dier een naam die een boodschap stuurt naar de wereld. Marilyn Monroe noemde haar poedel ‘Mafia’, een verwijzing naar de roddels dat ze betaald werd door gangster. Audrey Hepburn gaf haar terrier de naam ‘mister famous’.

3) Klassiek & neutraal
Wie vaak in het voetlicht staat en meemaakt dat elke beweging verkeerd wordt uitgelegd, zoals wereldleiders en politici, kiest een klassieke en neutrale dierennaam: Lucky (luidde het bij president Ford), Liberty (president Carter) en Socks (president Clinton). De hond van president Obama zorgt voor een stijlbreuk en heet Bo. Al gokte iedereen op ‘Hope’ of ‘Change’.

4) Merken of bekende personen
Sommige beestjes krijgen waanzinnige namen als Chanel, Moet, Smirnoff, Bing & Bong of Tinkerbell… celebrities als Mariah Carey en Paris Hilton gaven het ‘goede’ voorbeeld en anderen volgden.

(edp, via hln.be)

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief