Homepage

Verdwaalde hond na 9 jaar 2.000 km verder gevonden

Muffy

Muffy

Muffy heet de hond die negen jaar geleden uit Brisbane verdween en 2.000 kilometer verder in Melbourne in een tuin teruggevonden werd, geteisterd door vlooienbeten. Muffy zal spoedig herenigd worden met de inmiddels 17-jarige Chloe Rushby, die acht was toen haar beste vriendje plots niet meer thuiskwam. Moet het gezegd dat de Rushby’s in alle mogelijke opwindende staten van blijdschap verkeren?Verwaarlozing
Muffy droeg een microchip en kon zo na al die jaren toch herkend worden als het huisdier van de Rushby’s. Wat er precies met het beestje gebeurde, blijft een mysterie. Het zou de laatste twee jaren in een vuile achtertuin doorgebracht hebben. De zeven jaren daarvoor? Eén groot vraagteken. De politie had een tip gekregen in verband met dierenverwaarlozing. Het arme teefje was nog vel over been, fel vermagerd en zijn huid helemaal aangetast door de vlooien waarvoor het allergisch was.

Anonieme beller
De anonieme beller heeft het leven van Muffy meer dan waarschijnlijk gered. “Dat is al straf op zich, dat er iemand voor een hond in die omstandigheden de overheid belt”, vertelt Gail Coulter, die Muffy aantrof in de tuin. “Dan het feit dat Muffy een microchip droeg. Dat wees erop dat het hondje uit een heel andere omgeving kwam dan waarin het gevonden werd. En dan, dat wij de eigenaars hebben kunnen opsporen, helemaal tot in Brisbane, ook al waren de gegevens op de chip na negen jaar hopeloos gedateerd. Ongelooflijk!”

VIP
Muffy wordt nu in ware VIP-stijl overgevlogen naar Brisbane. Mama Natalie Lampard vertelde dat haar dochter Chloe drie jaar lang het bed deelde met Muffy en dat ze tot net voordat de hond gevonden werd nog altijd over haar praatte. (jv)

(bron hln.be)

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief