Homepage

De maandagochtend blues…

Hoewel ik enorm leuk werk hebt, heb ook ik wel eens last van de maandagochtendblues..zo ook die bewuste maandag…

Na een weekend met iets te veel wijn en te weinig slaap, stap ik die dag in mijn autootje richting werk. Een van de eerste dingen die ik ´s ochtends altijd doe, is de telefoon omschakelen en in de agenda kijken wat me die ochtend allemaal te wachten staat… wat schetst mijn verbazing die ochtend…in de agenda staat: peniscorrectie. Nu dacht ik toch wel dat ik de nodige operaties heb meegemaakt, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder een peniscorrectie op de lijst heb zien staan..veel tijd om er achter te komen wat nou precies de bedoeling is heb ik niet, er staan al wat mensen te wachten en die hebben zo te zien net als ik de maandagochtendblues dus eerst maar flink aan de slag…

Ondertussen blijft het wel malen in mijn hoofd…heeft mijn collega het verkeerd opgeschreven? Heeft de hond last van urinewegontsteking en moet de penis gespoeld?…peniscorrectie….is hij te groot, te klein, te dik, te dun…ik weet dat ze op de Faculteit in Utrecht siliconen plaatsen in de lege testikel zakjes maar ik geloof niet dat een hond echter wakker ligt van de maat of de vorm van zijn penis …

Enfin, de hond is gebracht en samen met de dierenarts (leuk!! De vrouwelijke!) bespreken we het plan. Het blijkt wel degelijk om een penis correctie te gaan, de voorhuid van de reu blijkt te ruim, waardoor hij zijn penis niet in kan trekken, deze hangt dus constant open en bloot, voor de eigenaar geen fijn gezicht, maar ook voor de hond zelf in zijn geheel niet prettig, de penis raakt steeds ontstoken. Aan de slag dus.

Voor de mannelijke lezers onder ons: dit gedeelte misschien even overslaan…

Simpel gezegd maken we een incisie in de gehele lengte van de voorhuid en prepareren voorzichtig een stuk huid los waarna we die verwijderen. We leveren echt teamwork al zeg ik het zelf, samen passen en meten we en besluiten we uiteindelijk nog een stukje weg te halen omdat we vinden dat het geheel nog niet goed genoeg aansluit. Zeer precies en best lastig werk, dit gebied is natuurlijk kwetsbaar en ruim doorbloed.

Als we gaan hechten en het moeilijkste gedeelte achter de rug is, komen natuurlijk de verhalen los..opereren maakt dat je heel intiem samen werkt,  je praat vaak anders dan dat je dit op de `normale` werkvloer doet, deze operatie, hoe professioneel we dat ook trachten te doen, maakt de sfeer natuurlijk nog iets anders dan normaal, helemaal als je juist op die dag alleen met vrouwen bent….want sorry mensen, ook wij, dierenartsen en assistentes zijn maar mensen en hoewel wij van weinig dingen meer opkijken,  weinig dingen ons te gek of te vies zijn,  moet je werk natuurlijk geen routine worden en door een beetje humor en plezier zelf aan je werk toe te voegen zorgt er, naar mijn mening ,voor dat je niet alleen nog meer plezier in je werk krijgt en behoudt, maar dat je dit ook scherp en alert houdt, zeer belangrijk bij dit werk. Er worden dan al gauw de nodig grapjes en anekdotes verteld, uiteraard met het behoud van het respect naar de dieren. Maar dit spreekt vanzelf.

Als we klaar zijn met de hond en we hem lekker warm hebben weggelegd, bekijken we samen het resultaat, we kunnen niet anders concluderen dan dat we zeer tevreden zijn!

Dit wordt bevestigd als de hond na 10 dagen terug komt om de hechtingen te laten verwijderen, net als wij is de eigenaar erg tevreden, de hond is vrolijk en heeft geen last meer van een `blote`penis.

Jullie zullen begrijpen dat mijn maandagochtend blues al zeer snel was verdwenen en ik hier ook thuis nog veel profijt van hebt gehad! Uiteraard, zoals wel vaker, maar dit maal iets uitgebreider, doe ik thuis verslag van mijn dag en dan natuurlijk van deze operatie en hoe het kan weet ik niet…maar op een of andere rare manier is de tijd daarna mijn vriend extra lief en behulpzaam en ruimt hij zelf een tijd lang zijn eigen sokken op….ik denk dat ik over een tijdje nog maar zo´n verhaal vertel…

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief