Homepage

Hondenpoep in Amstelveen

Deze ingezonden brief van Anjo vond ik zeker de moeite waard om even te plaatsen.

Onze gemeente had een werkelijk geweldig idee. Wij hondenbezitters moeten sinds kort de hondenpoep opruimen door middel van zakjes die te verkrijgen zijn uit automaten die op strategische punten geplaatst zijn. Een ware ramp. Ik dacht een uitweg gevonden te hebben, omdat je de hondenpoep niet hoeft te verwijderen bij houtachtig gewas. Bomen vallen hier dus ook onder volgens mij, wat is er nu meer houtachtig dan dat. Ik had al een slim plan bedacht, ik laat mijn supertrio gewoon bij de bomen in de omgeving hun behoefte doen en ik ben overal van af. Een telefoontje naar het Gemeentehuis maakte duidelijk dat dit niet het geval was. Houtachtig gewas zijn geen bomen!  Snapt U het nog? Het bleek om doornachtige bodembedekkers te gaan. Moet ik dan mijn honnekes met hun kont in de stekels laten poepen? Ik was even de weg kwijt maar vastbesloten om me aan dit gemeentebesluit te houden. Dus vrolijk op weg naar de poepzakkenautomaat, maar die bleek leeg te zijn. De plaatselijke jeugd.

had een nieuwe bron van vermaak gevonden, heel leuk om die dingen te laten knallen. Maar weer een telefoontje naar de gemeente en ja hoor, de volgende dag was de automaat bij mij in de buurt voorzien van verse zakjes. Ik heb er meteen 3 uitgehaald, maar het formaat is zo klein dat de drollen van Gitana en Kevin er absoluut niet inpassen. Bovendien heb je 2 handen nodig om de hondendrol er in te krijgen, er is een speciale vouwtechniek voor nodig, hoe word ik geacht dit te doen met 3 aangelijnde (dit is ook verplicht hier) honden? Niet getreurd, ik dacht dat ik wel een handigheidje kon verzinnen, en wonder boven wonder lukte me dit bij de eerste geproduceerde bolus, maar toen begon de ellende pas goed. Het was in het begin van de wandeling, ik was heel trots,

liep fier met mijn 3 honnekes en 1 volle poepzak, (die van China, braaf kind) mijn ronde. Het regende behoorlijk, en halverwege de wandeling ging het gepatenteerde zakje scheuren, de drol floepte eruit midden op een stuk gras, geen houtachtig gewas in velden of wegen te bekennen, en toen brak er iets bij me. Ik ben nu burgerlijk ongehoorzaam, voor mij geen rare hondenpoepzakjes meer, mijn hondjes doen hun behoefte waar ze maar willen, natuurlijk niet op wandel- of fietspaden, ik betaal me blauw aan hondenbelasting, en vind het mooi zo. Ik kijk natuurlijk wel om me heen, deze gemeente heeft sinds kort ook 2 hondenwachters aangesteld om te controleren of alle hondenbaasjes zich aan de nieuwe verordeningen houden.

Wat een verspilling van gemeentegelden.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief