Homepage

De Chow chow en zijn specifieke kenmerk

Toen ik als dierenartsassistente begon wist ik nog weinig van dieren, thuis hadden wij Duitse herders, konijnen en hagedissen, maar veel meer dan van die dieren wist ik niet.

Eén voorval zal mij nog lang bij blijven, in ieder geval elke keer als ik een Chow chow zie komt het weer naar boven…Ik was net begonnen en het was in een van mijn eerste weken toen er een cliënt binnen kwam met een zieke chow chow. De hond stond op tafel en de dierenarts keek hem na….Uiteraard hielp ik hierbij en op het moment dat de dierenarts in zijn mond keek en hij even stil viel, zei hij tegen mij :’kijk, Karena, deze hond is echt ziek, we zullen hem op moeten nemen, want zijn hele tong is blauw…’

De Chow chow fans beginnen nu waarschijnlijk al te gniffelen…maar een leek als ik toen, was er danig van onder de indruk en keek direct geschrokken naar de eigenaar met een ‘oooja’ er achteraan…en ‘och wat zielig voor die man’… dacht ik nog…

Toen de beide heren na een paar seconden in lachen uitbarsten en  de hond met wat diarree remmers de deur uit ging, begon het schaamrood op mijn gezicht wel behoorlijk toe te nemen…

Ik zal in ieder geval nooit van mijn leven meer vergeten dat een Chow Chow als specifieke kenmerk een blauwe tong heeft..

De stagiaires die ik daarna begeleid heb..tja…het blijft natuurlijk een heel leuk grapje…

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief