Homepage

Keuken opruimdag

Voorafgaand aan de wekelijkse boodschappen is het keuken-opruimdag. Dit tot grote vreugde van de bullen. Alles wat maar enigszins “gezond” is verdwijnt in hun slobberbekken. En heerlijk dat ze het vinden. Nu weten we allemaal dat honden gewoonte dieren zijn. Roep drie keer hetzelfde, bijvoorbeeld; ‘keuken-opruimdag’ en ze staan kwispelend en kwijlend voor de ijskast. Eieren, stukje kaas en brood…het gaat er allemaal in. Brood is favoriet. Niet dat ze het dagelijks krijgen -een hond heeft immers niets aan de voedingstoffen die in brood zitten,  maar het mag toch wel zo zijn, tenminste dat hopen ze, een paar keer per week. Als ik brood eet krijg ik van die ‘heb-niet-het-lef-mij-te-vergeten blik toegeworpen. Moeilijk hoor om consequent te zijn!

Consequent ben ik over het algemeen wel maar ik ben dan ook van mening dat er moet zo nu en dan ruimte moet zijn voor iets leuks, iets afwijkends. Anders is leuk! Vinden kinderen, nou honden ook! Het zo nu-en-dan wordt door Sir Olly heel ruim genomen. Olly denkt dat het ‘altijd’ betekend. Waar Jinx en Balou stoppen is de kickoff voor Olly. Minstens een paar keer per dag moet hij die grens over….zucht! Is het leuk of gewoon een tic? Hoort het echt bij de karaktertrekjes van een Engelse Bulldog. Het zal best. Soms is het leuk, soms geheel niet. Je ziet het al aan zijn ogen; je op een afstand intensief begluren, kijk jij – kijk Olly langs je heen, draai je om – Olly zucht – kijk Olly aan – en hij wordt dominant. Niet meer te stoppen, goh wat een lol! Een bull van 30 kilo die zijn schouders als stootwapen tegen je gebruikt. Het feest is pas over als we dreigen dat hij de gang in moet. Niets erger van de gang, waarom? Zou het niet weten…maak ook niet uit…na 5 minuutjes is het weer ons Ollebolleke. 

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief