Homepage

Wederom een nieuwe hondenblogo lid: Karena

Beste honden (dieren)liefhebbers,

Onlangs is mij gevraagd of ik stukjes wilde schrijven voor deze site. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen en dus heb ik, trachtend iets van mijn enthousiasme te onderdrukken, volmondig ja gezegd. Voor ik los barst met allerhande verhalen uit de praktijk, zal ik mij eerst aan jullie voorstellen.

Ik ben ruim 12 jaar met veel plezier dierenartsassistente. In 1996 ben ik als 18 jarige toevallig terecht gekomen bij een gemengde dierenartsenpraktijk, ik studeerde toen toerisme. Deze dierenarts heeft me werkelijk overal mee naar toe genomen, me alles laten zien, maar bovenal alles laten doen, waar ik enorm veel van geleerd hebt. In 1997 heb ik mijn diploma voor paraveterinair gehaald. Deze studie is een stuk pittiger en langer dan die van dierenarts assistente maar zorgt er wel voor dat je uiteindelijk meer (zelfstandig) kan en mag doen. De moeite waard dus!

Na 2 ½ jaar ben ik weggegaan bij deze praktijk wegens financiële problemen, erg jammer, maar hierdoor ben ik wel terecht gekomen in een groot asiel in Amsterdam. Hier ben ik begonnen met de verzorging en adoptie van de honden en katten en daarna als assistente van de asiel dierenarts.

Vanuit dit asiel ben ik door gestroomd naar een asiel in Amstelveen, waar ik niet alleen de dieren  en de adopties verzorgde maar ook de taak van assistent beheerder op me mocht nemen.Ook heb ik toen enige tijd op de dierenambulance gereden.

Maar….zoals het klokje thuis tikt…de medische kanten, het contact met de huisdiereigenaren en het samenwerken met de dierenartsen ligt me toch het meeste en zo belande ik in 2002 weer bij een dierenartsenpraktijk waar ik momenteel nog steeds werkzaam ben.

Al die tijd  ben ik studies en cursussen blijven volgen, zowel op medisch,-als op gedragsvlak. Nadat ik mijn studie tot gedragsadviseur afgerond had, was ik zo enthousiast geworden dat ik die voor konijnen ook maar gevolgd heb en gestart ben met een opleiding tot hondengedragstherapeut. Daarbij heb een ik een cursus telepathie bij dieren gevolgd.

Ik heb, al zeg ik het zelf, ontzettend leuk en afwisselend werk ! Maar ook….emotioneel, werken onder spanning, chaotisch en regelmatig ook gewoon keihard werken en overuren draaien..
Ik  heb zelf een Britse korthaar Suki, 3 konijnen, Oortje, Kees en Lotus, een tamme eend Kwek en een valkparkiet Ushi. In juni heb ik mijn trouwe kameraad, Duitse herder Ambras, in moeten laten slapen.

Hobby’s heb ik genoeg! Mijn dieren natuurlijk, stukjes schrijven voor een konijnenforum,  masseren  en watersporten zijn er een paar van! Ik verheug me erop mijn blog te kunnen starten en sta altijd open voor reacties en op, -of aanmerkingen!  Informatie over bepaalde onderwerpen mogen altijd wat mij betreft aangevraagd worden.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief