Homepage

Presa el vampiro

Ik hoor de meeste mensen denken: Presa el wat? Nou Presa el Vampiro oftewel de Perro Presa Canaria.

Een typische hond die met vele vooroordelen te maken heeft, is dit nu typisch zo een hond die andere honden of mensen direct zou aanvallen. Is deze hond absoluut niet te vertrouwen, grijpt hij ieder kind wat er binnenkomt. Ik kwam via een reactie op ons blog in contact met Sterre en zij is de gelukkige bezitter van 2 presa’s.

De Presa en zijn sociale aanleg:
Voor alle leden van het eigen is de hond zeer tolerant, loyaal en vriendelijk. Hij is erg waaks tegenover vreemden en neemt deze taak zeer serieus. Een vreemde komt niet zomaar binnen. Hij houdt alles in de gaten. Hij is erg voorzichtig met kinderen en vriendelijk.Maar pas op als kinderen onder elkaar spelen, hij zal ingrijpen als het eigen kind gepest wordt. De presa is erg dominant voor sexgenoten en zijn bijna altijd alpha honden. Andere dieren worden goed geaccepteerd mits de hond er van jongs af aan mee is opgegroeid.

Aan haar heb ik nu eens gevraagd hoe zij bij de keuze is gekomen om dit ras in huis te nemen en wat haar ervaringen zijn ten opzichte van dit ras:

Sterre verteld:
Waarom we voor dit ras hebben gekozen, we hadden toendertijd een engelse stafford van 12 jaar die graag met de Bull Mastiff van mijn ouders speelde en wij wilden er graag een hond bij en toen zijn we in de eerste instantie naar een Bull Mastiff gaan zoeken en we kwamen op een site en diegene had op dat moment geen bull pups maar wel een nest presa’s. Ik ben toen eerst alle info gaan zoeken over dit ras en dat sprak me wel aan.

Mijn ervaring is, als je voor het eerst een hond wil aanschaffen begin dan zeker NOOIT aan een presa. Je moet echt ervaring met honden hebben wil je je daar aan wagen. Het zijn idd hele lieve honden maar je moet ze wel streng opvoeden, jij bent de baas, voor kinderen zijn ze erg lief en voorzichtig, ik heb een dochtertje van net 1 jaar en ze zijn heel voorzichtig met haar, ze kan gewoon over degrond kruipen, ondanks dat laat ik ze natuurlijk nooit alleen. Ik heb ook nog drie jongens van 8,9 en 14 maar daar luisteren ze niet zo goed naar. De eerste twee jaar was het echt leuk om met Hannesje naar het bos te gaan, nu niet meer…als pup zijnde is Hannes zo vaak aangevallen en gebeten door andere honden en dat pikt hij niet meer. Hij is drie keer aangevallen door een mechelse herder, als hij er nu één zit dan grijpt hij hem. Hij pikt niks meer, is ontzetend dominant en dat vind ik erg jammer, lekker ontspannen je hondje uitlaten is er niet meer bij…Daar komt bij dat als het op een onenigheid aankomt er niks van de andere hond over blijft. Hannes weegt nu 75 kilo en heeft mij al twee keer over de straat gesleurd, ik kan hem niet meer uitlaten. Lola weegt 45 kilo en is een spring-in-het veld en met haar geen problemen. Wat de waakzaamheid betreft, we waren een keer onze sleutels vergeten en toen is mijn man via het raam op één hoog geklommen, dat stond open, normaal blaft Hannes, nu was het stil, mijn man klom naar binnen en achter hem hoorde hij een diep gegrom 🙂 hij moest heel snel roepen “Hannes het is goed”
 
Onze honden gaan iedere dag met ons mee naar de zaak en komen de hele dag in contact met mensen, iedereen is gek op ze en de honden vinden al die aandacht prachtig. Ik vind het een geweldig ras bhalve dan dat dominante gedrag maar dat wil niet zeggen dat iedere reu agressief is, ik ken iemand met een reu die loopt gewoon los en speelt met iedereen. Wij hebben Hannes erg sociaal opgevoed maar je kunt niet voorkomen dat hij zo gaat reageren als hij als pup altijd bang was en altijd werd gegrepen.

Ik heb nog even aan Sterre gevraagd of ze veel te maken heeft met negatieve reacties en vooroordelen over haar honden:

Kleine hondjes zoals Jack Russels en chihuahua’sreageren vaak erg agressief, er wonen hier in de buurt een paar border collies,  een paar schotse collies en die reageren erg enthousiast op Hannes en Lola maar stellen zich wel onderdanig op. Ik heb met Hannes en Lola één keer een discussie met iemand gehad, die wil niet in de buurt van ze komen, het is een hondenliefhebber heeft zelf een bull terrier, maar had hiervoor een Boerboel en die greep vanuit het niets de dochter van zn vriendin. Hij heeft de hond in laten slapen, en vertrouwt ‘dit’soort honden niet meer. Verder reageert iedereen erg positief op ze, tis zelfs zo dat toen Hannes met een ontsteking in zn poot kampte en erg veel pijn had en dus chagerijnig was, er mensen vroegen of ze hem mochten aaien en ik uitlegde van doe nu maar niet want hij is niet in zn hum, ze m toch aaide. Met onze staffordje, hebben we veel meer last gehad van vooroordelen. Ik ben zelfs een keer aangehouden in die anti pitbull hype, jaren geleden. Of ik mijn stamboom bij me had, deze moest ik de volgende dag op het bureau komen laten zien anders kwamen ze mijn hond in beslag nemen.

Nu gelukkig dus geen last van. Daarom is het ook beter als je een bepaald soort hond koopt dat je er wel één neemt met een stamboom.

Sterre’s kameraden:

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief