Homepage

Hond overleeft twee weken op richel

Bush, de hond, niet de president, heeft twee weken overleefd op een richel van 30 meter hoog. Hij deed dat door het eten van een dode vogel en het drinken van een waterval.

Klimmers
Bush, een Staffordshire bullterriër, verdween tijdens een wandeling. Baasje Margie Brett was wanhopig en lanceerde een zoekcampagne. Twee weken verstreken tot het bericht kwam over twee klimmers die probeerden een hond te redden van een richel.

Brett had zo’n vermoeden dat het wel eens haar hond zou kunnen zijn. Ze contacteerde de kustwacht, die een nabijgelegen vlieghaven contacteerde. Zij redden de hond als onderdeel van een oefening.

Uitstekende ribben
Sergant Mark Lean deed de feitelijke redding. Hij werd 70 meter naar beneden gelaten om de hond te kunnen pakken. “Bush was erg mager, je zag zijn ribben er zo uitsteken. Naast hem lag een stapel kraaienveren. Vermoedelijk heeft hij zich in leven gehouden met een vogel. Gelukkig voor hem liep er ook een kleine waterval, zodat hij genoeg te drinken had.”

Bush, de teef
De terriër herstelt momenteel bij een dierenarts en zal weldra herenigd worden met zijn baasje. Die vermoedt dat haar viervoeter van een cliff sprong om een hert te achtervolgen, dat op het laatste moment is weggesprongen. Bush is overigens een teef.

Via hln.be

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief