Homepage

Honden aan de lijn tegen verstoring

In deze tijd van het jaar worden veel reeën en herten geboren. Het is daarom extra belangrijk dat wandelaars zich houden aan de regel ‘Honden aan de lijn’ , ook bij honden die goed luisteren. Reeën en herten zijn bang voor honden en slaan op de vlucht als zij opgeschrikt worden. Het komt regelmatig voor dat zij vluchtend de dood vinden in het verkeer. De pasgeboren kalfjes blijven dan achter en sterven een hongerdood.

Om dit soort voorvallen te voorkomen vraagt Staatsbosbeheer met nadruk aan alle bezoekers met een hond om hun dier aan de lijn te houden. De boswachters van Staatsbosbeheer controleren de naleving intensief. Vele jaren heeft Staatsbosbeheer voorlichting gegeven over de gevolgen van loslopende honden in de natuur en waarschuwend opgetreden naar bezoekers met loslopende honden.

Omdat Staatsbosbeheer honden en hun baasjes het plezier in de natuur niet misgunt, heeft Staatsbosbeheer speciale ‘honden-los-gebieden’ aangewezen. Daar mogen honden op de wegen en paden naar hartelust rennen en dollen. Natuurlijk geldt ook hier dat de viervoeters niet achter de in het wild levende dieren mogen aan gaan en dat de honden onder appél gehouden moeten worden.

Bron: Staatsbosbeheer

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief