Homepage

Honden en hardlopen

Het is nou eenmaal een feit dat niet iedereen van honden houdt. En dat is ook best begrijpelijk. Voor ons hondenliefhebbers misschien wel moeilijk maar ik begrijp bijvoorbeeld niet dat mensen niet bang zijn voor spinnen… hieeeejaaaiks. Die vind ik weer verschrikkelijk eng. Helaas hebben die alleen geen baasje om ze in bedwang te houden. Die beesten kom je pas echt overal tegen YUK. Maar goed, waar honden zijn, zijn meestal ook baasjes en die dienen zich verantwoordelijk te gedragen. Dit betekent dus dat ook al vind jij (als baasje) je hond nog zo klein, lief, schattig, gehoorzaam, leuk, gezellig en braaf: het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er mensen anders over denken. En niet alleen dat. Sommige mensen zijn gewoon echt bang! Wij proberen daar altijd rekening mee te houden, want bang zijn is niet leuk. Dat vinden wij zelf ook niet leuk dus moet je dat ook een ander niet aan willen doen.

Onze collega blogster Annemiek van de hardlopen.blogo.nl die heeft ons als hondenbezitters geïntervieuwd over wat wij als baasjes verstandig vinden om wel en niet te doen als hardloper. Maar ook wat redelijk is om van de baas van de hond te verwachten. En voor ons is dat heel simpel: wanneer iemand aan een hondenbezitter vraagt: zou je je hond alsjeblieft aan willen lijnen? Dient de hondenbezitter dit zonder te vragen waarom (dit gaat je namelijk niks aan!) te doen! JIJ hebt als hondenbezitter gekozen voor een hond. Maar de mensen die je op straat tegenkomt niet. Daarentegen dient de hardloper niet overhaast te reageren en rustig te blijven, ook tijdens het aanspreken van de hondenbezitter. Ook al ben je nog zo boos/bang: met vriendelijkheid bereik je meer dan met agressiviteit. Wees tolerant, begripvol en houdt rekening met elkaar.

We (mensen, dieren en ongedierte… yuk) moeten toch echt met elkaar op deze aarde leven!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief